Lähellä loppua

Melko dramaatinen otsikko, mutta totta. Meillä tosiaan on enään ensi viikko harjoittelua jäljellä. APUA. Mihin kaikki nää 5 viikkoa on menny? Viime viikko meni ihan hirveän nopeasti ja nyt tämäkin viikko on lopuillaan. Milla paineli aamulla töihin, mutta minä jäin täksi päiväksi asunnolle, sillä oon ollu vähän kipeänä keskiviikosta asti.

Tämä viikko on ollu tosi kiva. On ollu vähän hiljaisempaa niin muut ovat hyvin kerenneet ottamaan meitä mukaan tarjoiluun. Tarjoilua hankaloittaa portugalilaiset asiakkaat, koska he eivät halua palvelua englanniksi. Mikä tosin on ymmärrettävää. Aamuvuoro kuluu siksi varmaan hitaampaa, koska lounasaikaan lähes kaikki ovat portugalilaisia.



Törmäsin tosin yksi päivä suomalaiseen pariskuntaan! Tilanne oli todella huvittava, sillä minulle sanottiin että veisinkö teetä tuolle ulkomaalaiselle pariskunnalle. Tottakai kun teetä vein niin englanniksi sanoin olkaa hyvät ja pariskunta kysyi että saako meiltä pelkästään jäätelöä. Sanoin heille, että käväsen kysymässä. Kiinnitin huomiota naisen todella "tönkköön" aksenttiin. Takaisin tullessani he pyysivät minua kertomaan jälkkärilistasta, mikä on vain portugaliksi. Aloin selittämään ja sitten kuulin kuinka he alkoivat suomeksi keskustella jälkiruoista. Hämmästyneenä töksäytin heille vain "Nii että puhutteko te suomea!?" he katsoivat minua ja kaikkien kasvoille levisi hymy ja aloimme nauraa. Pitkän englannin kielisen keskustelun jälkeen aloimme käydä kaiken uudestaan selvällä suomen kielellä. Vilkaisin tiskille jossa myös Milla katsoi minuun päin nauraen.



Hiljainen viikko on myös siinä mielessä ollut hyvä, sillä ollaan keretty todella paljon keskustella työkavereiden kanssa. Aivan huippu tyyppejä! Kaikki on tosi erilaisia, mutta huumori on kohdillaan ja juuri sen takia meän työpäivät on nauruntäytteisiä. Meillä viikon päästä alkaa sitten reilu viikon loma täällä ennenkuin pakkaillaan kamat ja lähdetään suomeen päin. Ikävähän tätä paikkaa ja näitä ihmisiä tulee, mutta onhan se ihanaa päästä kotiinkin. Hyvin me ollaan täällä jo 5 viikkoa eletty! MORO.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kolmet juhlat

Bom dia!

From Rovaniemi to Vila Nova de Milfontes